Beheer gebruikersgroepen

Bijgewerkt

Wat is een gebruikersgroep?

Een gebruikersgroep is een verzameling Azumuta-gebruikersaccounts binnen een workspace. Accounts worden gewoonlijk gegroepeerd op een gedeelde eigenschap, zoals hun rol (beheerder of operator), ervaringsniveau of afdeling.

Een nieuwe gebruikersgroep toevoegen

  1. Klik op Gebruikers onder Beheer.
  2. Klik op Groepen.
  3. Klik op de gele plus knop.
  4. Typ de naam van de groep.
  5. Als dit een groep voor beheerders is, vink dan het vakje aan. Als dit een groep voor operators is, vink het vakje niet aan. U kunt deze instelling later niet meer wijzigen.
  6. Kies de kleur van de groep.
  7. Als u klaar bent, klik op Toevoegen.

Een gebruiker aan een gebruikersgroep toevoegen

  1. Klik op Gebruikers onder Beheer.
  2. Klik op Groepen.
  3. Klik op Aan groepen toewijzen.
  4. Vink de gewenste vakjes aan.

Een gebruikersgroep bewerken

Zo opent u de editor voor een gebruikersgroep:

  1. Klik op Gebruikers onder Beheer.
  2. Klik op Groepen.
  3. Klik op het (icoon met drie puntjes) naast de groep die u wilt bewerken.
  4. Klik op Groep bewerken.
  5. Als u klaar bent, klik op Opslaan.

Dit kunt u bewerken:

docs hoe een gebruikersgroep te bewerken

  1. Bewerk hier de naam van de gebruikersgroep.
  2. Bewerk hier de kleur van de gebruikersgroep.
  3. Als u klaar bent met uw bewerkingen, klik op Opslaan. Wilt u uw bewerkingen annuleren, klik dan op Annuleren.

Een gebruikersgroep verwijderen

  1. Klik op Gebruikers onder Beheer.
  2. Klik op Groepen.
  3. Klik op het (icoon met drie puntjes) naast de groep die u wilt bewerken.
  4. Klik op Groep verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.