Gebruikersaccounts beheren in een werkruimte
Als beheerder kunt u gebruikersaccounts bewerken, archiveren, herstellen of verwijderen. U kunt ook wachtwoorden resetten, gebruikers importeren en inloggen als een andere gebruiker.
Om bij een gebruikersactie te komen: ga naar Beheer → Gebruikers → Overzicht, klik dan op het ⋮ (driepuntjes) pictogram naast de gebruiker.
Een gebruikersaccount bewerken
- Klik in het ⋮-menu op Gebruiker bewerken.
- Breng uw wijzigingen aan en klik op Opslaan. Om ze te negeren, klikt u op Annuleren.
De editor stelt u in staat om het volgende te wijzigen:
- Profielfoto
- Voornaam en achternaam
- Login-identificatie identifier
- Of de gebruiker e-mails van Azumuta ontvangt. Laat dit ingeschakeld, aangezien veel functies afhankelijk zijn van e-mail.
- Inhoudstaal, gebruikt voor door Azumuta gemaakte inhoud zoals werkinstructies
- Interface‑taal
- Functietitel
- Mobiel telefoonnummer
- Of de tijd van de gebruiker wordt bijgehouden met de Time Study functie
- Of de gebruiker een Microsoft Office-licentie heeft. Als dit aan staat, kan de gebruiker Microsoft Word-bestanden bewerken in Azumuta.
- Aanvullende opmerkingen
Pools en Zweeds zijn beschikbaar als interface‑talen. Nadat u de interface‑taal wijzigt, gebruikt Azumuta de nieuwe taal de volgende keer dat de gebruiker de interface laadt.
Een gebruikersaccount archiveren
Archiveer een gebruiker wanneer die geen toegang mag hebben maar u de geschiedenis moet bewaren.
- Klik in het ⋮-menu op Gebruiker archiveren.
- Klik op Archiveren.
De gearchiveerde gebruiker heeft geen toegang tot de werkruimte. Azumuta verwijdert de gebruiker uit selectievelden. De gebruiker blijft zichtbaar in de gebruikerslijst en in historische registraties. De handtekeningen en het auditspoor van de gebruiker blijven beschikbaar.
U kunt uw eigen account niet archiveren. Uw rol moet het recht delete users hebben.
Een gearchiveerd gebruikersaccount herstellen
- Toon gearchiveerde gebruikers via Beheer > Gebruikers > Overzicht.
- Klik in het ⋮-menu op Gebruiker de-archiveren.
- Klik op De-archiveren.
De gebruiker kan weer toegang krijgen tot de werkruimte en verschijnt opnieuw in selectievelden.
Een gebruikersaccount verwijderen
Klik in het ⋮-menu op Gebruiker verwijderen en bevestig vervolgens met Verwijderen.
Wachtwoord resetten via e-mail
Klik in het ⋮-menu op Wachtwoord resetten. Azumuta stuurt de gebruiker per e-mail een link om het wachtwoord te resetten.
Een wachtwoord handmatig instellen
- Klik in het ⋮-menu op Wachtwoord van gebruiker handmatig instellen.
- Typ het nieuwe wachtwoord. Voldoen aan de vereisten die onder het veld worden vermeld.
- Typ het wachtwoord nogmaals.
- Klik op Opslaan, klik vervolgens op OK.
Inloggen als een andere gebruiker
- Klik in het ⋮-menu op Eenmalige QR-code genereren om in te loggen als gebruiker.
- Scan de QR-code met uw apparaat. U bent ingelogd op dat gebruikersprofiel.
Gebruikers in bulk importeren
Gebruik bulkimport wanneer u veel gebruikersaccounts tegelijk vanuit een spreadsheet moet aanmaken.
Om te beginnen: ga naar Beheer → Gebruikers → Overzicht, klik dan op Maak gebruikers in bulk aan.
De wizard heeft vier stappen:
- Bestand uploaden - upload een
.csv- of.xlsx-bestand met één regel per gebruiker. - Kolommen toewijzen - koppel uw spreadsheetkoppen aan Azumuta-velden. Verplichte kolommen zijn Voornaam en Achternaam. U kunt ook toewijzen:
- Login-identificatie
- Inhoudstaal
- Interface‑taal
- Functietitel
- Mobiel telefoonnummer
- Microsoft Office-licentie
- Zichtbaar in gedetailleerde operator-tijdsanalyse
- Opmerkingen
- Alle gebruikersspecifieke aangepaste eigenschappen die op uw werkruimte zijn geconfigureerd (verplichte eigenschappen moeten als kolommen voorkomen)
- Gebruikers inspecteren - controleer de geïnterpreteerde rijen, selecteer minimaal één gebruikersgroep voor de nieuwe gebruikers en stel standaard inhouds- en interface‑talen in. Deze standaarden gelden voor elke rij tenzij een kolom ze overschrijft. Bevestig vervolgens om de accounts aan te maken.
- Resultaat - zie hoeveel gebruikers zijn aangemaakt en welke rijen niet konden worden geïmporteerd.
Na de import ontvangen nieuwe gebruikers aanmeldinstructies per e-mail wanneer een e-mailadres is opgegeven.
Voor het toevoegen van gebruikers één voor één, zie hoe u een gebruikersaccount toevoegt.
